Cultural

  • 0
  • 3
  • 345
Autor: Mircea Vîlcu

La primăvară, un film tare despre cuplu şi dileme

Un scurtmetraj dedicat problemelor existenţiale ale cuplului, Flutulus, în regia lui Igor Sadovscki, absolvent al unei facultăţi de profil din Milano, va fi lansat în primăvara anului curent şi, iniţial, va fi proiectat doar în cadrul festivalurilor internaţionale de film.

Filmul este un proiect cinematografic independent, realizat în coproducţie de o echipă de cineaşti din Republica Moldova şi se constituie ca o dramă poetică, inspirată din bine cunoscuta parabolă Ucenicul şi Futurele. Pelicula scoate în evidenţă presiunea pe care o exercită dilemele asupra spiritului uman şi relevă efortul de a lua, zilnic, decizii. Flutulus este, în fond, povestea unei perechi în dilemă, sceptică în faţa unei noi vieţi şi repliată, ca atare, în căutarea unui răspuns.

Rolurile principale sînt jucate de actorii Dana Ciobanu (Chişinău) şi Oliver Toderiţă (Bucureşti), alături de trei debutante în cinematografie.

Filmările au fost efectuate la complexul "Vila cu parc Mândâc" (un conac boieresc construit la sfârşitul secolului XIX, în nordul Republicii Moldova), în platoul Studioului "Moldova-Film" din Chişinău şi pe râul Nistru, în regiunea Molovata, Dubăsari.

"Fiind în etapa de a lua o hotărâre despre tematica unui nou scurtmetraj, m-am gândit să fac un film chiar despre Decizie, despre faptul că Totul este în mâinile noastre. Astfel s-a născut scenariul Flutulus, film ce abordează o problemă socială a unui cuplu în căutarea unei decizii", a declarat presei regizorul.

*
*
*
Trimite o stire

Curs valutar

1 MDL  
1 EUR 19.44
1 USD 17.13
1 RON 4.09
1 RUB 0.26
1 UAH 0.63

Abonament

Subscrie la noutăți

Abonare la RSS feed