Sfaturi utile

  • 0
  • 8
  • 271

Scrisoarea emoţionantă a unui bunic pentru nepoţii lui: "Nu vă alăturaţi armatei sau oricărei organizaţii care vă învaţă să ucideţi"

Scrisoarea pe care un bunic le-a lăsat-o nepoţilor săi a devenit virală în ultimele zile. Deşi a fost scrisă în 2012, aceasta este republicată anual, în preajma zilei de Sf. Patrick, în amintirea bătrânului irlandez care a aşternut pe hârtie câteva sfaturi despre viaţă.
Cu doar câteva luni înainte să moară din cauza unui atac de acord, James Flanagan le scria nepoţilor lui o scrisoare emoţionantă. Bătrânul în vârstă de 72 de ani le vorbea astfel celor mici despre lucrurile cu adevărat importante în viaţă, sfătuindu-i să fie recunoscători pentru fiecare lucru pe care îl au şi să aprecieze orice şansă li se oferă pentru a fi fericiţi.
Scrisoarea datată 8 aprilie 2012 a devenit de atunci virală pe Internet, de învăţăturile lui Flanagan bucurându-se nu doar nepoţii acestuia, ci milioane de persoane din întreaga lume, relatează Huffington Post.
„Dragă Ryan, Conor, Brendan, Charlie şi Mary Catherine,
Înţeleapta mea fiică Rachel m-a îndemnat să vă scriu câteva sfaturi pentru voi, cele mai importante lucruri pe care eu le-am învăţat despre viaţă. Încep să fac asta pe 8 aprilie 2012, în apropierea zilei mele de naştere, când voi împlini 72 de ani.
1. Fiecare din voi este un dar minunat de la Dumnezeu atât pentru familia voastră, cât şi pentru ceilalţi oameni. Amintiţi-vă întotdeauna asta, mai ales atunci când vântul rece al îndoielii şi deznădejdii va sufla peste voi.
2. Fiţi neînfricaţi! Nu vă temeţi de nimeni şi de nimic atunci când vine vorba să vă trăiţi viaţa din plin. Urmaţi-vă visurile şi speranţele, indiferent cât de greu ar putea să pară pentru alţii. Prea mulţi oameni nu fac ceea ce ar trebui să facă din cauză că le pasă prea mult ce gândesc sau ce spun ceilalţi. Amintiţi-vă, dacă nu vă aduc o supă caldă atunci când sunteţi bolnavi şi nu vă sunt alături când aveţi probleme, acei oameni nu contează. (...) Asumaţi-vă riscuri, faceţi greşeli.
3. Oricine din această lume este doar o persoană obişnuită. Unii poate că poartă alte „pălării” sau au o anumită titulatură, au putere sau vor să credeţi că ei sunt deasupra tuturor. Nu-i credeţi. Şi ei au aceleaşi temeri, îndoieli şi speranţe. (...)
4. Faceţi o listă a lucrurile pe care vreţi să le realizaţi: călătoriţi, învăţaţi să faceţi ceva, învăţaţi o limbă străină, întâlniţi oameni speciali. (...) Nu spuneţi „Voi face asta mâine” (sau luna viitoare sau anul viitor). Aceasta este cea mai sigură cale către eşec. Nu există „mâine” şi nu există „momentul potrivit” pentru a face ceva, cu excepţia celui prezent.
5. Ţineţi cont de proverbul irlandez: Laudă copilul şi el va înflori.
6. Fiţi buni şi ajutaţi oamenii – mai ales dacă sunt slabi, temători sau dacă sunt copii. Fiecare are propria tristeţe şi are nevoie de compasiunea noatră.
7. Nu vă alăturaţi armatei sau oricărei organizaţii care vă învaţă să ucideţi. Războiul este groaznic. Toate războaiele sunt începute de oameni maturi care forţează sau păcălesc tinerii să urască şi să se omoare între ei. (...)
8. Citiţi cât de multe cărţi puteţi. Ele sunt o sursă minunată de relaxare, înţelepciune şi inspiraţie. (...)
9. Fiţi oneşti.
10. Călătoriţi: întotdeauna, dar mai ales atunci când sunteţi tineri. Nu aşteptaţi până când veţi avea „suficienţi” bani sau până când vă puneţi alte lucruri în ordine. Asta nu se întâmplă aproape niciodată. Faceţi-vă paşaportul chiar azi.
11. Alegeţi-vă locul de muncă sau profesia pentru că vă place să faceţi ceva anume. Sigur, vor fi şi momente dificile, dar slujba trebuie să fie o sursă de bucurie. Fiţi atenţi atunci când alegeţi un loc de muncă doar pentru bani – vă va paraliza sufletul.
12. Nu vă certaţi! Nu funcţionează niciodată şi vă răniţi atât pe voi, cât şi pe ceilalţi. De fiecare dată când eu m-am certat cu cineva, am dat greş.
13. Întotdeauna respectaţi-vă promisiunile pe care le faceţi copiilor. Nu spuneţi „vom vedea” când, de fapt, răspunsul este „nu”. Copiii aşteaptă să le spuneţi adevărul, oferiţi-l cu dragoste şi bunătate.
14. Nu spuneţi niciodată cuiva că îl iubiţi dacă nu simţiti asta cu adevărat.
15. Trăiţi în armonie cu natura: mergeţi la plimbare, în păduri, la munte, la mare, în deşert. Este important pentru sufletul vostru.
16. Vizitaţi Irlanda. Acolo s-a născut sufletul familie noastre (...).
17. Îmbrăţişaţi-i pe cei pe care îi iubiţi. Spuneţi-le cât de mult înseamnă ei pentru voi, nu aşteptaţi până când va fi prea târziu.
18. Fiţi recunoscători. Există un proverb irlandez care spune „Aceasta este o zi din viaţa ta care nu se va mai întoarce”. Trăiţi în fiecare zi cu această frază în minte.”

Sursa: Gandul.info
*
*
*
 

Alte stiri

July 24, 2017

0

Horoscop pentru saptamana 24 - 30 iulie 2017

Berbec Săptămâna începe în forță în planul amoros. Discuții importante cu persoana iubită, cu copiii, dar și desfășurarea unor activități recreative alături de cei dragi. De evitat contradicțiile și excesele, pentru că riști să strici situații bune. La serviciu se conturează multe activități, dar vei fi sprijinit de către colegi. Ziua de 27 Iulie este tensionată, astfel că foarte ușo...

July 10, 2017

0

Horoscop pentru saptamana 10 - 16 iulie 2017

Berbec Dinamica săptămânii te bulversează mult, pentru că multe din ideile și concepțiile tale privitoare la situațiile în care ești implicat și la oamenii din preajma ta, se vor schimba radical și definitiv. Un dialog cu un prieten sau cu o persoană importantă din segmentul profesional te va ajuta să privești obiectiv la tot ce te înconjoară și, de asemenea, vei găsi soluțiile viabile...

June 19, 2017

0

Horoscop pentru saptamana 19 - 25 iunie 2017

Berbec Accentul săptămânii va fi pe segmentul financiar, în mod special pe cheltuielile aferente casei și membrilor familiei. Pe de o parte este posibil să primești drepturile salariale de la serviciu, să afli informații referitoare la schimbarea condițiilor de muncă dar și aspecte legate de conflictele mocnite. Se recomandă prudență, întrucât vei fi nevoit să acorzi atenție și energie...

June 06, 2017

0

Horoscopul săptămânii 05 - 11 iunie 2017

Berbec O perioadă benefică pentru activități culturale, planuri de călătorie, planuri pentru abordarea unor cursuri, studii și documentări. Chiar dacă unele dintre intențiile tale vor fi zădărnicite deocamdată, la momentul potrivit vor apărea altele mult mai favorabile ție. Ceva din mentalitatea ta se va schimba definitiv în această săptămână, în sensul că îți vei redefini multe dintre...

May 29, 2017

0

Horoscopul săptămânii 29 mai - 04 iunie

Berbec O săptămână dinamică vizavi de relațiile sentimentale. Cineva din anturajul prietenilor sau al rudelor îți poate oferi informații valoroase necesare îmbunătățirii relației cu copiii sau cu persoana iubită. Prudență și discernământ pentru că unii îți pot strica planurile personale. A doua partea săptămânii evidențiază activitate intensă la locul de muncă, dar și acasă ai de rezol...

May 06, 2017

0

Horoscop pentru weekend

Berbec Este bine sa-ti ingrijesti sanatatea la finalul acestei saptamani. Oboseala acumulata, dar si o vulnerabilizare a sanatatii, de fundal își vor spune cuvantul. Pe cat posibil folseste remediile bunicii, plimbarile in aer liber si mai ales, inconjoara-te de oameni dragi si de incredere. Duminica te vei simti mai bine, insa nu forta nota, chiar daca ceilalti te solicita mult. Multe...

April 24, 2017

0

Horoscop pentru saptamana 24 - 30 aprilie 2017

Berbec O săptămână care începe în forță! Tensiunile interioare încep să se dizolve și vei reuși să rezolvi treburi restante de multă vreme. Totuși fii prudent și selctează prioritățile, deoarece există riscul să-ți risipești energia în activități inutile. Foarte important este capitolul financiar, pentru că se conturează o nouă etapă de câștig dinspre locul de muncă. Poate fi vorba de ...

April 02, 2017

0

Horoscopul lunii Aprilie

Berbec O perioadă în care vei balansa între interiorizare și nevoia de a fi alături de ceilalți. Ai forță, strălucești, însă ceva parcă te ține în loc și nu te lasă să faci ce și cum vrei tu. Este vorba despre faptul că ți se modifică gusturile, fie că este vorba despre cele fizice, fie în ceea ce privește relațiile de toate felurile. De aceea, revizuiește-ți toate situațiile în care e...

February 18, 2017

0

Vărsătorii primesc oferte, iar Peștii planifică vacanțe. Află ce ți-au pregătit astrele pentru acest weekend.

Berbec Sambata este potrivit sa-ti revizuiesti bugetul de venituri si cheltuieli si sa-ti organizezi platile pe care le ai de facut pe facuturi, taxe, altele personale sau ale celor dragi. Posibil sa primesti bani, bunuri sau favoruri de la locul de munca sau o ruda apropiata se te finanteze bine. Duminica ar fi bine sa te relaxezi, sa visezi la o vacanta pe meleaguri indepartate sau s...

February 14, 2017

0

Cum iubesc zodiile

BERBEC Dragoste fulgerătoare Semn cardinal de foc, primul din zodiac, Berbecul este de un entuziasm și o hotărâre greu de egalat, inclusiv în dragoste. Nu se sfiește să-și arate interesul pentru cineva, abordarea este frontală, directă, pompieristică, spectaculoasă, cu utlizarea intregului arsenal de seducție. Și are ceva arsenal! Se indrăgostesc fulgerător, sunt extrem...

February 13, 2017

0

Horoscop pentru saptamana 13 - 19 februarie 2017

Berbec O saptamana a mersului pe sarma in ce priveste relatiile si parteneriatele profesionale, asa ca e important sa fii atent la dialogurile pe care le porti si sa nu uiti nicio secunda miza pe care o ai, indiferent de context. E clar ca unele tensiuni se pot transforna in conflicte, dar exista si posibilitatea ca acestea sa-ti arate ce relatii merita sa ramana in viata ta acum si ce...

February 11, 2017

0

Horoscop de weekend

Berbec Îmbinarea utilului cu plăcutul reprezintă tema principală a acestui final de săptămână. Sunt momente bune pentru a lămuri situațiile amoroase, pentru a rezolva treburi restante și pentru a-ți creiona programul zilelor următoare. Energia vitală fluctuează mult, de aceea dozează-ți eforturile, înconjoară-te de cei dragi și evită deciziile majore. Dialogurile cu prietenii sunt de...

January 17, 2017

0

Sfaturi utile pentru combaterea insomniei

Medicii britanici au făcut recomandări cu privire la principalele condiţii pentru un somn sănătos la persoanele cu vârste peste 50 de ani. Pentru un somn liniştit şi pentru a combate insomnia, specialiştii susţin că este benefic ca în timpul somnului să purtăm şosete. Astfel, picioarele se menţin în permanenţă calde. Medicii recomandă, de asemenea, ca accesul animalelor de companie să ...

January 16, 2017

0

De ce copiii spun minciuni

Este posibil ca uneori sa observi ca micutul tau din patut te minte pentru diverse motive. Multi parinti nu inteleg de ce copilul minte, inca de la o varsta frageda. Ei bine, conform cercetarilor medicale, acest lucru are mai multe explicatii: Pentru a atrage atenția. Unii copii mint pentru a atrage atenția părinților sau celor din jur. Astfel că ei pot inventa povesti sau personaje ...

January 12, 2017

0

Greşeli uzuale care duc la căderea părului

Este normal să pierdem de la 50 la 100 de fire de păr pe zi, sunt de părere specialiştii, însă în cazurile în care căderea părului depăşeşte limitele normale, cauzele variază de la deficitul de minerale la declanşarea unor boli – precum hipotiroidismul, sindromul ovarelor polichistice, lupus sau afecţiuni dermatologice – şi a moştenirilor pe cale genetică. Cel mai adesea, însă, pot fi ...

January 04, 2017

0

Care sunt culorile în vogă pentru sezonul de primăvară-vară 2017

Anul 2017 aduce noi tendințe în modă precum și noi culori care se vor potrivi de minune în șifonierul nostru. Pentru sezonul de primăvară-vară 2017, au apărut deja cele mai la modă tendințe în materie de culori. Astfel, au fost determinate 10 cele mai în vogă culori pentru sezonul următor, o gamă de nuanțe apropiată de cele naturale. Niagara este cea mai importantă culoare a sezo...

January 02, 2017

0

Horoscopul anului 2017

Berbec Un an de foc pentru tine, in multe privinte, dar in special in zona relatiilor si a initiativelor curajoase care e posibil sa schimbe total traiectoria de viata si destinul. Nu va fi un an ușor, dar ești deja familiarizat cu efortul, munca si stressul, asa că nu te va surprinde nici anul 2017 cu provocările lui cu tot. Totusi, poate fi un an cu realizari, impliniri, obtinerea s...

November 19, 2016

0

Horoscop de weekend

Berbec Se animă atmosfera în sfera relațiilor sentimentale la sfârșitul acestei săptămâni. Este rost de distracții și aventuri, dar puțini sunt aceia care îți vor ține isonul. Cei dragi s-ar putea opune planurilor tale personale, deci fii prudent și aranjează lucrurile astfel încât să împaci pe toată lumea. De evitat exagarările! Ai nevoie de odihnă și detașare de cotidian. Taur ...

November 01, 2016

0

Horoscop pentru luna Noiembrie

Berbec Foarte evidențiate sunt în prima parte a lunii cheltuielile majore privitoare la taxe, facturi, credite, relații cu instituțiile financiare. Fii prudent și verifică orice document! Se pot strecura erori aparent minore, dar care la un moment dat vor declanșa adevărate conflicte. Relațiile cu șefii se îmbunătățesc după 12 Noiembrie, dar nu slăbi vigilența. Încă mai pot apărea epis...

October 21, 2016

0

Cum decongelezi carnea corect

Majoritatea gospodinelor lasă carnea peste noapte în frigider, să se dezghețe treptat la rece. Unele o pun în cuptorul cu microunde, să se dezghețe în câteva minute și să pregătească mâncarea mai repede. Dar niciuna dintre aceste două metode nu este bună. Iată și de ce! Dezghețarea la frigider durează prea mult Pentru a decongela carnea în frigider, trebuie să îți aduci aminte...

Trimite o stire

Curs valutar

1 MDL  
1 EUR 20.20
1 USD 18.05
1 RON 4.24
1 RUB 0.28
1 UAH 0.68

Abonament

Subscrie la noutăți

Abonare la RSS feed