Sănătate

  • 0
  • 3
  • 608

Zece alimente pentru un păr sănătos

Zece alimente pentru un păr sănătos

Nucile conţin zinc şi seleniu, somonul are vitamina B12, fier şi acizi graşi Omega 3, iar spanacul şi broccoli au multă vitamină A şi C. Toate fac podoaba capilară mai rezistentă. Când vine vorba de aspectul părului, fie că e vorba de bărbaţi sau de femei, nu contează doar şamponul pe care îl utilizăm sau frecvenţa spălărilor, ci şi ceea ce mâncăm.
Pentru a avea un păr sănătos, este bine să mâncăm zilnic cantităţi cât mai mari de fructe şi de legume întrucât conţin substanţe cu rol antioxidant. Vitaminele esenţiale pentru o creştere normală a firului de păr sunt vitaminele din grupul B, acidul folic, vitaminele A şi E
Iată câteva alimente care asigură podoabei capilare hrana de care are nevoie pentru a fi în formă.
1. Somon
Este alimentul cel mai recomandat în dietele de toate felurile şi nu ratează nici recomandarea ca aliment util pentru menţinerea sănătăţii părului.
Este bogat în acizi graşi Omega 3, plus vitamina B12, fier şi alte proteine.
Acizii graşi Omega 3 sunt foarte buni pentru sănătatea scalpului, lipsa acestora din corp cauzând uscarea lui.
Există şi o alternativă pentru vegetarieni. Zilnic trebuie inclusă în alimentaţie o cantitate echivalentă cu o ligură sau două de seminţe, deoarece şi acestea conţin grăsimi Omega 3
2. Spanac şi broccoli
Spanacul şi broccoli sunt surse excelente de vitamine A şi C, necesare organismului pentru a putea produce sebum, o substanţă uleioasă, secretată de foliculii părului.
Sebumul protejează de microbi, bacterii sau ciuperci microscopice, în plus, lubrifiază pielea şi o protejează de umiditate şi de uscăciune.
3. Fasole
Leguminoasele precum fasolea sau lintea ar trebui să facă parte din alimentaţie în mod regulat dacă vă doriţi un păr cât se poate de sănătos. Nu numai că furnizează proteine din abundenţă, care ajută la creşterea părului, dar conţine fier, zinc şi biotină. Deşi destul de rar întâlnită, deficienţa de biotină poate duce la un păr mai fragil.
4. Nuci
În special nucile de Brazilia conţin seleniu, un mineral important pentru sănătatea scalpului. Nucile mai conţin acid alfa linoleic, un acid gras Omega 3 care ajută firul de păr.
O cantitate scăzută de zinc în corp are efecte şi asupra părului, ducând chiar la căderea acestuia.
5. Carne de pasăre
Carnea de pui sau de curcan are proteine de calitate care ajută la întărirea firului de păr. Fără aceste proteine, părul se decolorează mai repede şi devine slab şi mai sensibil.
În plus, aceste tipuri de carne au mai puţine grăsimi decât cea de porc, astfel că nu există pericol de îngrăşare.
6. Ouă
Când vine vorba de sănătatea părului, nu contează dacă preferaţi omleta, ouăle prăjite sau fierte. Important este să nu vă lipsească din dietă deoarece acestea conţin proteine, vitamina B12 şi biotină, un nutrient care dă frumuseţe şi strălucire părului.
7. Cereale integrale
Pâinea integrală şi cerealele sunt foarte la îndemână când vine vorba de un mic dejun sănătos, conţinând zinc, fier şi vitamina B necesare şi părului.
O gustare din cereale integrale este excelentă şi pentru că funizează corpului energia necesară pentru ritmul unei zile de muncă.
8. Stridiile
Au reputaţia unui bun afrodisiac, însă zincul conţinut de stridii este un antioxidant puternic. Ajută la luciul părului şi la aspectul mătăsos al acestuia.
9. Produse lactate
Lactatele cu un conţinut scăzut de grăsimi, cum ar fi laptele degresat sau iaurtul sunt surse mari de calciu. Mineralele şi proteinele din lapte şi brânză ajută părul să crească mai rapid.
Consumul minim recomandat este de două pahare de lapte pe zi, la micul dejun sau, de ce nu, în pauza de masă la serviciu.
10. Morcovi
Morcovii sunt o sursă excelentă de vitamina A, care ajută la menţinerea unui scalp sănătos şi a unei vederi bune. Şi nu uita că atâta timp cât scalpul tău este sănătos, la fel va fi şi părul: strălucitor şi plin de viaţă.

*
*
*
 

Alte stiri

July 12, 2017

0

Beneficiile surprinzătoare ale slaninii

Unul dintre cele mai populare alimente tradiționale românești, slanina de porc, și-a căpătat în ultimii ani un renume prost, acela de a avea foarte mult colesterol, care dăunează sănătății. Nutriționiștii au atras atenția în ultima perioadă că este greșită percepția contemporană a românilor despre slanina. Și asta pentru că slanina conține într-adevăr mult colesterol, însă este vorba d...

May 30, 2017

0

Oamenii de știință au descoperit noile beneficii ale ciocolatei

O echipă internaţională de oameni de ştiinţă din Danemarca, Statele Unite şi Canada a constatat că un consum moderat de ciocolată reduce riscul de boli cardiovasculare grave, cum ar fi aritmia (bătăi rapide ale inimii), informează revista ştiinţifică „Heart”. Echipa de cercetători a analizat rezultatele unui studiu, la care au participat 55.000 de danezi. Ei au răspuns la anumite între...

May 16, 2017

0

Fructe de kiwi pentru un somn mai bun

Două fructe de kiwi consumate cu circa o oră înainte de a merge la culcare acţionează asupra organismului ca un somnifer. Fructul exotic accelerează senzaţia de somn, iar oamenii de știință încă nu au găsit motivul acțiunii sale. Ei sugerează că fructele de kiwi influenţează nivelurile de antioxidanţi şi serotonină din corpul uman. Specialiștii de la Taipei Medical University au ...

May 15, 2017

0

Care sunt cele mai bune condimente pentru digestie

Condimentele sunt o sursă naturală de vitamine, minerale și antioxidanți. Mai mult, pe lângă faptul că dau o aromă specială preparatelor, condimentele ajută și la digestie. Iată cele mai recomandate condimente pentru sistemul digestiv, dar şi în ce mâncăruri se potrivesc ele. Începem cu usturoiul. Este cunoscut ca cel mai puternic antibiotic natural. În plus, sunt studii care arată că ...

April 21, 2017

0

8 feluri de mâncare evitate de nutriţioniști

Când vine vorba despre modele de alimentaţie sănătoasă, nutriţioniştii sunt cei mai în drept să le ofere. Un sondaj efectuat printre nutriționiști arată care sunt alimentele pe care le evită aceștia: 1. Cerealele la cutie: acestea conţin foarte mulţi carbohidraţi şi oferă foarte puţine sau deloc proteine şi grăsimi sănătoase; în plus, multe tipuri de cereale, în special cele care...

April 18, 2017

0

Care este cel mai sănătos fruct?

Câte fructe, atâtea teorii. Şi totuşi există un singur fruct despre care toți experţii în nutriţie spun numai lucruri de bine, majoritatea considerându-l cel mai sănătos din lume. Revista Byrdie a rugat 17 dieteticieni să numească trei cele mai sănătose fructe din lume. În ciuda tuturor dezbaterilor şi a diferitelor opinii legate de câtă fructoză ar trebui să consume o persoană, cei ma...

March 27, 2017

0

Care este planta cu cel mai puternic efect de reîntinerire

Ginseng este considerată planta cu cel mai puternic efect de reîntinerire din întreaga lume. Renumită atât ca afrodisiac, cât şi medicament, rădăcina de ginseng a fost folosită vreme de mii de ani de către bărbaţii chinezi şi coreeni, care reuşeau astfel să procreeze şi la vârste de 60 – 70 de ani. Ginsengul, considerată planta cu cel mai puternic efect de reîntinerire din întrea...

March 25, 2017

0

Plantele care contribuie la regenerarea ficatului

Ficatul este o glandă anexă a tubului digestiv şi îndeplineşte funcţii importante pentru sănătatea noastră, cum ar fi faptul că participă la procesele metabolice, ajută la detoxificarea organismului (toxinele acumulate sunt eliminate), luptă împotriva infecţiilor şi opreşte sângerarea şi produce bila (fierea), pe care o direcţionează prin canalele hepatice în vezica biliară, de unde este tri...

March 24, 2017

0

Ce semnifică petele roşii de sânge de pe gălbenuşurile de ou

Le întâlnim adeseori, atunci când spargem un ou, dar ştiaţi ce reprezintă petele roşii de sânge de pe gălbenuşurile de ou? Micile pete roşiatice apar în timpul fomării oului din cauza unei rupturi la nivelul vaselor de sânge. Motivul apariţiei lor depinde de la pasăre, la pasăre. Responsabilă poate fi alimentaţia găinii sau vârsta ei, iar cei care se preocupă de sănătate pot sta linişt...

March 13, 2017

0

Ce este astenia de primăvară și cum o poți combate?

Odată cu trecerea iernii, organismul resimte modificările de temperatură, presiune atmosferică și umiditate. Organismul este suprasolicitat, tonusul fizic și psihic este diminuat și, astfel, apare astenia de primăvară. Ce este astenia de primăvară Senzaţia de oboseală şi de slăbiciune pe care majoritatea oamenilor o resimt în această perioadă este, de fapt, urmarea efortului de a...

March 12, 2017

0

Care este ora potrivită pentru a bea cafeaua

Potrivit unui studiu publicat de Frontierele Psihologiei, consumul cafelei încă de la prima oră nu este tocmai un lucru bun. Cercetătorii de la Colegiul din Boston au confirmat că perioada optimă pentru a consuma cofeină este, de fapt, momentul în care chiar simţi nevoia de a o consuma, mai exact, atunci când creierul tău este lipsit de energie şi nu neapărat imediat cum te trezeşti, p...

March 06, 2017

0

Topul alimentelor cu efecte benefice pentru piele

O dieta echilibrată te ajuta sa iti mentii sub control kilogramele, dar si sa-ti imbunatatesti starea generala de sanatate. Iata 5 alimente care iti fac pielea mai frumoasa. 1. Rosiile sunt bogate in apa, contin licopen si betacaroten care au efect antioxidant si de protectie solara. 2. Pestele gras conţine acizi graşi şi esenţiali omega-3 care scad inflamaţia şi ameliorază hidra...

March 03, 2017

0

Efectele curative ale ceaiului de mentă

Fără îndoială că ceaiul de mentă este unul dintre cele mai consumate ceaiuri, proprietățile sale curative putând înlocui chiar şi unele medicamente. Ceaiul de mentă reduce temperatura şi provoacă transpirația corpului. Menta este cunoscută pentru faptul că reduce temperatura internă, de aceea cu mii de ani în urmă, populația africană folosea faimoasa plantă împotriva răcelilor şi febre...

February 11, 2017

0

De ce ne verificăm tot timpul telefonul mobil. Explicaţia psihologilor

Fie că aşteptăm să sosească transportul, fie că am ajuns prea devreme la întâlnire şi vrem să ne ocupăm timpul până când ajung şi prietenii noştri, ne ocupăm timpul uitându-ne pe telefonul mobil. Imediat ce telefonul scoate fie şi cel mai mic sunet, îl scoatem din geantă sau din buzunar şi-l verificăm rapid. Mai mult, ne enervăm atunci când suntem într-o întâlnire şi nu ne putem ui...

February 10, 2017

0

Ingredientul care te ajută să scapi de durerile articulare

Gelatina este o substanţă bogată în colagen care se găseşte în principal în oasele şi pielea animalelor din care se prepară supe cu proprietăţi excelente asupra sănătăţii. Nu degeaba atunci când suntem răciţi preferăm o supă de pui sau de vită făcută din oase pentru a ne pune pe picioare. De asemenea, gelatina este ingredientul principal pentru aspicul de carne slabă sau piftia tradi...

February 09, 2017

0

Care sunt cele mai periculoase combinații de alimente

Există câteva combinaţii între ingrediente alimentare sănătoase care, însă, pot cauza nu doar neplăceri digestive, dar favoriza creșeterea în greutate. Iată care sunt cele mai periculoase dintre acestea: Iaurt cu fructe Fructele şi lactatele au timp de digestie diferit şi fermentează, provocând balonări şi încetinind digestia. De asemenea, schimbă flora intestinală, pr...

January 18, 2017

0

O oră de somn după-amiaza poate contribui la întinerirea creierului

Cercetătorii susţin că o oră de somn după prânz poate îmbunătăţi performanţele creierului ca şi cum ar fi cu cinci ani mai tânăr. Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit că somnul de după-amiază îmbunătăţeşte gândirea şi memoria oamenilor, creierul lucrând ca şi cum ar fi cu cinci ani mai tânăr. Echipa a studiat 3.000 de vârstnici din China, analizându-i p...

January 15, 2017

0

Cum îți poți întări sistemul imunitar în doar 15 secunde

In perioada rece a anului, organismul este mai slabit si are nevoie sa fie întărit pentru a face fata provocărilor sezonului. Imunitatea poate fi stimulata in mai multe feluri, insa un profesor rus propune o tehnica extrem de simpla, menita sa intareasca sistemul imunitar ultra rapid. Profesorul rus Segey Bubnovsky, specialist in kinesioterapie, recomanda o metoda foarte simpla si efi...

January 04, 2017

0

Consumul de alcool în adolescență este dăunător

Potrivit unui studiu al cercetătorilor finlandezi, persoanele care beau alcool în adolescență sunt supuse unui risc mai mare de a avea probleme cu memoria, luarea deciziilor și autocontrolul. Oamenii pot avea mai puțin țesut cerebral din cauza consumului exagerat de alcool sau a factorilor genetici. Iar cea din urmă afecțiune îi poate face pe cei care suferă din cauza ei să abuzeze de ...

January 02, 2017

0

Ce se întâmplă dacă iei medicamente expirate?

Un studiu publicat de revista americană de farmacologie scoate la iveală informații surpinzătoare. Data expirării înscrisă pe cutia de medicamente este doar data pentru care producătorul garantează potența deplină și siguranța medicamentului. Cele mai multe date referitoare la data expirării au fost sintetizate de Departamentul pentru Sănătate și Alimentație al SUA, la cererea Armatei americ...

Trimite o stire

Curs valutar

1 MDL  
1 EUR 19.57
1 USD 17.20
1 RON 4.21
1 RUB 0.26
1 UAH 0.62

Abonament

Subscrie la noutăți

Abonare la RSS feed