Extern

  • 0
  • 8
  • 1068

(Foto) Accident aviatic în Franţa: aeronava s-a prăbuşit 9.500 de metri în 10 minute

Accident aviatic în Franţa: aeronava s-a prăbuşit 9.500 de metri în 10 minute

Airbus-ul A320 al companiei low-cost Germanwings a intrat într-o coborâre abruptă înainte de ciocnirea cu formaţiunile muntoase din Alpii francezi, în urma căreia au murit toate cele 150 de persoane aflate la bord.
Un Airbus A320 al companiei Germanwings, filiala low cost a Lufthansa, care asigura legătura între Barcelona (Spania) şi Düsseldorf (Germania), s-a prăbuşit marţi în Alpii francezi, cu 150 de oameni la bord — 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului.

Poliţia franceză a afirmat că nu există niciun supravieţuitor şi va fi nevoie de multe zile pentru scoaterea trupurilor neînsufleţite de la locul tragediei, având în vedere zona muntoasă greu accesibilă. Reprezentanţii companiei susţin că avionul prăbuşit în Franţa a intrat într-o coborâre abruptă care a durat în jur de 10 minute înainte de a se prăbuşi. Totodată, compania a anunţat că pilotul avionului prăbuşit în Franţa avea o experienţă de 10 ani şi 6.000 de ore de zbor la manşa unor avioane de tip Airbus.

Pe de altă parte, potrivit informaţiilor preliminare ale anchetatorilor, avionul Airbus A380 ar fi căzut rapid de la altitudinea de 10.000 de metri, în doar două minute, existând informaţii contradictorii şi referitoare la transmiterea de către piloţi a unui semnal de alertă, informează Europe1.

Resturile avionului prăbuşit în Franţa sunt concentrate pe o rază de doi kilometri, iar autorităţile nu exclud nici o eroare umană, nici o defecţiune tehnică.

O cutie neagră a fost recuperată. Echipele de intervenţie au recuperat una dintre cutiile negre ale avionului prăbuşit în Franţa, şi anume cea care a înregistrat parametrii tehnici şi conversaţiile piloţilor. Elicoptere de salvare au localizat resturile fuselajului şi mai multe cadavre.

Un martor ocular care a observat avionul Airbus A320 cu puţin timp înainte ca acesta să se prăbuşească în Alpii francezi susţine că aparatul zbura la o altitudine foarte joasă, dar nu a remarcat vreun alt element care să indice posibile probleme.

„Mi s-a părut straniu că zboară aşa, la acea altitudine nu avea cum să treacă de munţi“, afirmă martorul, care este şeful unei fabrici de cherestea din localitatea franceză Prads-Haute-Bléone, în apropierea căreia s-a prăbuşit avionul. El mai spune că nu a observat fum ieşind din avion şi nici nu a auzit zgomote neobişnuite, dar nu a auzit nici impactul aparatului cu solul, care s-a produs la circa zece kilometri depărtare de locul unde se afla în acel moment.
Condiţiile meteo erau bune. Condiţiile meteo din zona unde s-a prăbuşit avionul erau excelente. Înainte de a ajunge deasupra Franţei, avionul a traversat mai multe zone cu turbulenţe, unde au fost consemnate precipitaţii şi furtuni, mai ales deasupra regiunii mediteraneene şi a Golfului Leon.

Specialiştii spun că accidentul este neobişnuit mai ales că s-a întâmplat în condiţii meteorologice excelente şi în timpul zborului de croazieră, care este de departe cel mai sigură fază a unui zbor.

Printre persoanele aflate la bordul avionului erau 67 de cetăţeni germani, 45 de spanioli şi cel puţin un belgian. De asemenea, la bord erau 16 elevi şi doi profesori de la Liceul german Joseph-Koenig, situat în oraşul Haltern am See, dar şi doi bebeluşi.

Directorul companiei Germanwing a precizat că avionul Airbus A320 zbura sub pavilionul Germanwings din 2014, după ce a efectuat curse pentru Lufthansa, şi a fost supus ultimei verificări importante în vara lui 2013, apoi a fost examinat în martie la Dusseldorf.

Un atentat nu este exclus. Deputatul Christophe Castaner, care a survolat locul prăbuşirii cu un elicopter, alături de ministrul de Interne Bernard Cazeneuve declara: „O scenă apocaliptică. Sunt doar resturi şi cadavre“, a spus el, asigurând că „pista teroristă nu este câtuşi de puţin privilegiată“. Experţii sunt de părere că fiindcă resturile avionului prăbuşit în Franţa sunt concentrate într-o zonă relativ restrânsă, este mai puţin probabil ca accidentul să fie consecinţa unui atentat cu explozibil. Această variantă nu exclude însă pista unei deturnări a aeronavei care s-ar fi terminat cu prăbuşirea avionului în Franţa.

Autorităţile au suspendat căutările victimelor. Autorităţile franceze au suspendat, pe parcursul nopţii, căutările victimelor accidentului aviatic produs în sud-estul Franţei, relatează presa de la Paris. Sute de membri ai echipelor de intervenţie au suspendat căutările la lăsarea serii şi pe fondul ninsorii.

O echipă de fotbal suedeză trebuia să se afle la bordul avionului prăbuşit în Franţa O echipă de fotbal din Suedia a schimbat în ultimul moment zborul deşi ar fi trebuit să se afle la bordul avionului prăbuşit în Alpi, potrivit AFP. Echipa „Dalkurd FF“ din Borlaenge, centrul Suediei, trebuia să zboare către casă, imediat după o oprire în Catalonia. Însă, la sosirea pe aeroportul din Barcelona, membrii echipei au decis că halta în Dusseldorf ar fi fost prea lungă, aşa că şi-au reprogramat alte trei zboruri, prin Zurich şi Munchen. „Către toţi cei care au încercat să ne contacteze în ultimele câteva ore, vă transmitem că suntem acasă şi suntem bine“, a notat Frank Pettersson pe Twitter, golgheterul echipei de fotbal. „A fost vorba de alt avion. Fie ca ei să se odihnească în pace“, se arată în mesajul fotbalistului suedez.

Directorul „Dalkurd FF“ a declarat pentru publicaţia Aftonbladet că echipa a scăpat la mustaţă de o tragedie. „Trebuia să ne aflăm în acel avion. Erau patru avioane care plecau cam în acelaşi timp şi care zburau spre nord, peste Alpi. Patru avioane, iar noi am avut jucători în trei dintre ele. Puteţi spune că am fost foarte, foarte norocoşi“, a declarat Adil Kizil, directorul echipei de fotbal suedeze.

Sursa: Adevărul.ro
 
Accident aviatic în Franţa: aeronava s-a prăbuşit 9.500 de metri în 10 minute Accident aviatic în Franţa: aeronava s-a prăbuşit 9.500 de metri în 10 minute Accident aviatic în Franţa: aeronava s-a prăbuşit 9.500 de metri în 10 minute Accident aviatic în Franţa: aeronava s-a prăbuşit 9.500 de metri în 10 minute Accident aviatic în Franţa: aeronava s-a prăbuşit 9.500 de metri în 10 minute Accident aviatic în Franţa: aeronava s-a prăbuşit 9.500 de metri în 10 minute Accident aviatic în Franţa: aeronava s-a prăbuşit 9.500 de metri în 10 minute
*
*
*
 

Alte stiri

July 19, 2017

0

Donald Trump a desemnat un nou ambasador al Statelor Unite în Rusia

Președintele Donald Trump l-a desemnat marți, 18 iulie, pe diplomatul Jon Huntsman ca ambasador al Statelor Unite în Rusia, a anunțat Casa Albă într-un comunicat preluat de presa internațională. Conform procedurii în vigoare, candidatura lui Huntsman va trebui confirmată de Senat. Republicanul moderat Jon Huntsman, în vârstă de 57 de ani, mormon, a fost trimis de fostul președinte Bara...

July 19, 2017

0

Uniunea Europeană ameninţă Polonia cu acţiuni disciplinare

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmmermans, a cerut miercuri conservatorilor polonezi să amâne aprobarea reformelor judiciare, motivând că acestea ar urma să aibă „un impact negativ important asupra independenţei instanţelor de judecată” din Polonia. De asemenea, acesta a precizat că executivul european ar putea să adopte sacţiuni disciplinare împotriva Varşoviei, relatează ...

July 18, 2017

0

Trucia prelungește cu încă trei luni starea de urgenţă

Parlamentul turc a aprobat prelungirea cu trei luni a stării de urgenţă, care a fost instituită la scurt timp după lovitura de stat eşuată din luna iulie anul trecut și care urma să expire miercuri, a anunţat agenţia de presă turcă Anadolu. Solicitarea a fost făcută în urma ceremoniilor organizate la sfârşitul săptămânii trecute pentru marcarea unui an de la puciul eşuat în care au fos...

July 18, 2017

0

Separatiștii din estul Ucrainei vor să creeze un nou stat

Liderul separatiștilor „DNR“, Alexander Zaharcenko a anunțat crearea unui „stat nou“ care, potrivit acestuia, va fi succesorul de drept al Ucrainei, anunta agențiile de stiri din Rusia. „Am fost de acord ca noul stat să se numească Malorossia (trad. – Mica Rusie” – a declarat liderul „DNR“ reporterilor. Potrivit șefului rebelilor, capitala noului „stat” va fi la Donețk, iar Kievul va ...

July 18, 2017

0

Care este singura ţară din UE cu ambasadă funcţională în Siria

România este singura ţară membră a Uniunii Europene care mai are o misiune diplomatică funcţională la Damasc. Aceasta va acorda asistenţă şi protecţie consulară şi cetăţenilor portughezi din Siria, în vreme ce Portugalia va face acelaşi lucru pentru cetăţenii români din Guineea Bissau şi Mozambic în baza a două documente de cooperare semnate marţi la Bucureşti. De la începutul crizei d...

July 18, 2017

0

Uniunea Europeană a adoptat noi măsuri pentru oprirea valului migratoriu

Miniștrii de Externe ai statelor Uniunii Europene au hotărât luni limitarea exporturilor de bărci pneumatice și motoare de ambarcațiuni în Libia, în cadrul acțiunilor pentru combaterea rețelelor care aduc ilegal imigranți în Europa, informează Politico Europe. “În efortul de a destructura modelul de afaceri al reţelelor de traficanţi de persoane, Consiliul UE a introdus restricţii la e...

July 18, 2017

0

Ucraina si Georgia decise să-și coordoneze eforturile pentru a adera la NATO si UE

Președintele ucrainean Petro Poroshenko și omologul sau georgian Ghiorghi Margvelashvili au anunțat marți că vor lucra colabora pentru a se alătura NATO și Uniunii Europene, în față unei Rușii care este considerată drept o amenințare. "Am căzut de acord să cerem împreună și de manieră mai activă ca Georgia și Ucraina să fie integrate în spațiul european și euro-atlantic", a declarat Ma...

July 13, 2017

0

Canada anulează restricțiile comerciale impuse Republicii Belarus

Autoritățile canadiene au anunțat anularea restricțiilor comerciale impuse Republicii Belarus, începând din 12 iulie. Restricțiile au fost introduse în 2006, pe fondul temerilor autorităților canadiene legate de nerespectarea drepturilor omului în Republica Belarus. Această decizie reflectă recunoașterea, de către Canada, a faptului că Republica Belarus a înregistrat un progres î...

July 13, 2017

0

Fost președinte al Braziliei, condamnat la 10 ani de închisoare pentru corupție

Fostul preşedinte brazilian, Luiz Inacio Lula da Silva, a fost condamnat la aproape 9 ani și jumătate de închisoare pentru corupţie. Lula, al cărui avocat a declarat că va contesta verdictul într-o instanţă superioară, a fost găsit vinovat pentru primirea unor mite cu valoare totală de 1,2 milioane de dolari. Reuters comentează că verdictul reprezintă o lovitură pentru Lula, care...

July 13, 2017

0

România, pe primul loc în clasamentul celor mai profitabile sisteme bancare din Europa

Băncile româneşti au obţinut performanţa de a urca pe pri­mul loc în topul celor mai pro­fitabile din Europa, rata rentabili­tăţii capi­talurilor (ROE) situându-se la 15,6% la finalul T1 acest an, de două ori peste media europeană, potrivit sta­tis­ticilor Autorităţii Bancare Europene (EBA). Sistemul bancar românesc se situa pe locul doi în topul european al profitabilităţii la finalul...

July 13, 2017

0

Raport ONU: 2,1 miliarde de oameni nu au acces la apă sigură de băut

Aproape o treime din populația lumii nu are acces la apă de băut necontaminată și peste jumătate duce lipsă de toalete adecvate, ceea ce crește riscul de transmitere a unor boli, se menționează în primul raport global al ONU privind problemele globale cu instalațiile sanitare. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și UNICEF recunosc în acest raport că miliarde de oameni au obținut a...

July 11, 2017

0

Uniunea Europeană a finalizat procedura de ratificare a Acordului de Asociere cu Ucraina

Consiliul UE a aprobat Acordul privind Asocierea dintre Ucraina și UE, ceea ce înseamnă că Uniunea Europeană a finalizat în cele din urmă ratificarea documentului, potrivit unui anunț postat pe site-ul Consiliului UE. „La 11 iulie, Rada a adoptat decizia privind încheierea acordului de asociere cu Ucraina din numele Uniunii Europene. Se întâmplă în ajunul summit-ului UE-Ucraina de la K...

June 29, 2017

0

UE prelungește cu șase luni sancțiunile economice împotriva Rusiei

Uniunea Europeană a prelungit, miercuri, 28 iunie, cu șase luni sancțiunile economice impuse Federaţiei Ruse, ca urmare a implicării acesteia în conflictul militar din estul Ucrainei. Sancțiunile economice vizează sectoare specifice ale economiei ruse şi vor fi în vigoare până la 31 ianuarie 2018. Menţinerea sau ridicarea acestor sancțiuni este condiţionată de realizările Rusiei în cee...

June 27, 2017

0

Klaus Iohannis l-a desemnat pe Mihai Tudose în funcția de prim-ministru al României

Preşedintele României Klaus Iohannis l-a desemnat pe Mihai Tudose prim-ministru şi i-a cerut să prezinte în zilele următoare o echipă guvernamentală. Totodată, şeful statului roman a solicitat partidelor parlamentare să se apuce imediat de elaborarea unei agende care permite finalizarea procedurilor parlamentare în cursul acestei săptămâni. Criza prin care trece România dăunează grav ...

June 07, 2017

0

Muntenegrul a devenit cel de-al 29-lea membru NATO

Drapelul muntenegrean a fost ridicat, miercuri, la sediul NATO de la Bruxelles, în cadrul unei ceremonii oficiale desfășurate în prezența președintelui Filip Vujanovic pentru a marca primirea Muntenegrului, devenit al 29-lea stat membru al Alianței Nord-Atlantice. Muntenegrul, cea mai mică dintre fostele republici iugoslave, a devenit luni în mod oficial membră a NATO, în pofida unei o...

May 27, 2017

0

Estonia a expulzat doi diplomați ruși

Ministerul eston de Externe a anunțat vineri seară expulzarea a doi diplomați ruși, fără a preciza din ce cauză, în contextul relațiilor bilaterale tensionate. Este vorba de Dmitri Kazennov, consulul general rus din Narva, și de un alt diplomat, Andrei Sugaiev. „Confirmăm că Estonia a expulzat doi diplomați ruși. Nu facem niciun comentariu pe această temă”, a declarat Sandra Kamilova, ...

May 24, 2017

0

Întrevedere între Papa Francisc și Donald Trump la Vatican

Papa Francisc și președintele Statelor Unite, Donald Trump au avur astăzi o întrevedere la Vatican. Întîlnirea dintre cei doi lideri mondiali a durat 27 de minute. Donald Trump a venit împreună cu soția sa, Melania, care era îmbrăcată în negru, cu părul strâns și purtând un voal negru. Cuplul prezidențial american a fost escortat de Garda Elvețiană de la Vatican către apartamentele pon...

May 24, 2017

0

La alegerile locale din Italia vor candida 75 de cetățeni români

Un număr de 75 de cetățeni români, rezidenți în Italia, au solicitat și au primit adeverințele necesare pentru a-și putea înregistra candidatură la alegerile locale din această țara. Informația a fost oferită de Autoritatea Electorală Permanență (AEP). Adeverință eliberată de Autoritatea Electorală Permanență atesta faptul că, potrivit evidențelor autorităților române, solicitanții nu ...

May 18, 2017

0

Prima convorbire telefonică între Putin și Macron

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său francez Emmanuel Macron au avut astăzi prima convorbire telefonică, convenind să dezvolte relațiile ”în mod tradițional amicale” dintre cele două țări, se menționează într-un comunicat oficial al Kremlinului. Cei doi președinți sunt de acord „să colaboreze în chestiuni de actualitate internaționale și regionale, inclusiv în lupta împotri...

May 16, 2017

0

Yandex, VKontakte și Odnoklassniki, interzise în Ucraina

Autorităţile din Ucraina au aplicat sancţiuni pentru o perioadă de trei ani la adresa unor instituţii mass-media din Rusia. Sunt vizate de sancţiuni grupul media MIA Rossia Segodnia, posturile ruse de televiziune TV Ţentr, NTV, Zvezda, REN-TV şi RTR-Planeta, se menţionează în anexa decretului prezidenţial publicat marţi, 16 mai, pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale Ucrainene. ...

Trimite o stire

Curs valutar

1 MDL  
1 EUR 20.07
1 USD 18.34
1 RON 4.16
1 RUB 0.23
1 UAH 0.66

Abonament

Subscrie la noutăți

Abonare la RSS feed