Cum îți poți întări sistemul imunitar în doar 15 secunde

Dr. Rashid Buttar: “În primul rând, cancerul este o problemă a sistemului imunitar. Nu poți avea cancer dacă ai un sistem imunitar intact.” Toti oamenii au celule canceroase în corpul lor. Diferenta este că cei diagnosticați cu cancer au un sistem imunitar slabit. Sistemul imunitar este, în general, slăbit de microbi și paraziți din organe. Acești microbi și paraziți fu...
Unul dintre cele mai populare alimente tradiționale românești, slanina de porc, și-a căpătat în ultimii ani un renume prost, acela de a avea foarte mult colesterol, care dăunează sănătății. Nutriționiștii au atras atenția în ultima perioadă că este greșită percepția contemporană a românilor despre slanina. Și asta pentru că slanina conține într-adevăr mult colesterol, însă este vorba d...
O echipă internaţională de oameni de ştiinţă din Danemarca, Statele Unite şi Canada a constatat că un consum moderat de ciocolată reduce riscul de boli cardiovasculare grave, cum ar fi aritmia (bătăi rapide ale inimii), informează revista ştiinţifică „Heart”. Echipa de cercetători a analizat rezultatele unui studiu, la care au participat 55.000 de danezi. Ei au răspuns la anumite între...
Două fructe de kiwi consumate cu circa o oră înainte de a merge la culcare acţionează asupra organismului ca un somnifer. Fructul exotic accelerează senzaţia de somn, iar oamenii de știință încă nu au găsit motivul acțiunii sale. Ei sugerează că fructele de kiwi influenţează nivelurile de antioxidanţi şi serotonină din corpul uman. Specialiștii de la Taipei Medical University au ...
Condimentele sunt o sursă naturală de vitamine, minerale și antioxidanți. Mai mult, pe lângă faptul că dau o aromă specială preparatelor, condimentele ajută și la digestie. Iată cele mai recomandate condimente pentru sistemul digestiv, dar şi în ce mâncăruri se potrivesc ele. Începem cu usturoiul. Este cunoscut ca cel mai puternic antibiotic natural. În plus, sunt studii care arată că ...
Când vine vorba despre modele de alimentaţie sănătoasă, nutriţioniştii sunt cei mai în drept să le ofere. Un sondaj efectuat printre nutriționiști arată care sunt alimentele pe care le evită aceștia: 1. Cerealele la cutie: acestea conţin foarte mulţi carbohidraţi şi oferă foarte puţine sau deloc proteine şi grăsimi sănătoase; în plus, multe tipuri de cereale, în special cele care...
Câte fructe, atâtea teorii. Şi totuşi există un singur fruct despre care toți experţii în nutriţie spun numai lucruri de bine, majoritatea considerându-l cel mai sănătos din lume. Revista Byrdie a rugat 17 dieteticieni să numească trei cele mai sănătose fructe din lume. În ciuda tuturor dezbaterilor şi a diferitelor opinii legate de câtă fructoză ar trebui să consume o persoană, cei ma...
Ginseng este considerată planta cu cel mai puternic efect de reîntinerire din întreaga lume. Renumită atât ca afrodisiac, cât şi medicament, rădăcina de ginseng a fost folosită vreme de mii de ani de către bărbaţii chinezi şi coreeni, care reuşeau astfel să procreeze şi la vârste de 60 – 70 de ani. Ginsengul, considerată planta cu cel mai puternic efect de reîntinerire din întrea...
Ficatul este o glandă anexă a tubului digestiv şi îndeplineşte funcţii importante pentru sănătatea noastră, cum ar fi faptul că participă la procesele metabolice, ajută la detoxificarea organismului (toxinele acumulate sunt eliminate), luptă împotriva infecţiilor şi opreşte sângerarea şi produce bila (fierea), pe care o direcţionează prin canalele hepatice în vezica biliară, de unde este tri...
Le întâlnim adeseori, atunci când spargem un ou, dar ştiaţi ce reprezintă petele roşii de sânge de pe gălbenuşurile de ou? Micile pete roşiatice apar în timpul fomării oului din cauza unei rupturi la nivelul vaselor de sânge. Motivul apariţiei lor depinde de la pasăre, la pasăre. Responsabilă poate fi alimentaţia găinii sau vârsta ei, iar cei care se preocupă de sănătate pot sta linişt...
Odată cu trecerea iernii, organismul resimte modificările de temperatură, presiune atmosferică și umiditate. Organismul este suprasolicitat, tonusul fizic și psihic este diminuat și, astfel, apare astenia de primăvară. Ce este astenia de primăvară Senzaţia de oboseală şi de slăbiciune pe care majoritatea oamenilor o resimt în această perioadă este, de fapt, urmarea efortului de a...
Potrivit unui studiu publicat de Frontierele Psihologiei, consumul cafelei încă de la prima oră nu este tocmai un lucru bun. Cercetătorii de la Colegiul din Boston au confirmat că perioada optimă pentru a consuma cofeină este, de fapt, momentul în care chiar simţi nevoia de a o consuma, mai exact, atunci când creierul tău este lipsit de energie şi nu neapărat imediat cum te trezeşti, p...
O dieta echilibrată te ajuta sa iti mentii sub control kilogramele, dar si sa-ti imbunatatesti starea generala de sanatate. Iata 5 alimente care iti fac pielea mai frumoasa. 1. Rosiile sunt bogate in apa, contin licopen si betacaroten care au efect antioxidant si de protectie solara. 2. Pestele gras conţine acizi graşi şi esenţiali omega-3 care scad inflamaţia şi ameliorază hidra...
Fără îndoială că ceaiul de mentă este unul dintre cele mai consumate ceaiuri, proprietățile sale curative putând înlocui chiar şi unele medicamente. Ceaiul de mentă reduce temperatura şi provoacă transpirația corpului. Menta este cunoscută pentru faptul că reduce temperatura internă, de aceea cu mii de ani în urmă, populația africană folosea faimoasa plantă împotriva răcelilor şi febre...
Nucile conţin zinc şi seleniu, somonul are vitamina B12, fier şi acizi graşi Omega 3, iar spanacul şi broccoli au multă vitamină A şi C. Toate fac podoaba capilară mai rezistentă. Când vine vorba de aspectul părului, fie că e vorba de bărbaţi sau de femei, nu contează doar şamponul pe care îl utilizăm sau frecvenţa spălărilor, ci şi ceea ce mâncăm. Pentru a avea un păr sănătos, este bi...
Fie că aşteptăm să sosească transportul, fie că am ajuns prea devreme la întâlnire şi vrem să ne ocupăm timpul până când ajung şi prietenii noştri, ne ocupăm timpul uitându-ne pe telefonul mobil. Imediat ce telefonul scoate fie şi cel mai mic sunet, îl scoatem din geantă sau din buzunar şi-l verificăm rapid. Mai mult, ne enervăm atunci când suntem într-o întâlnire şi nu ne putem ui...
Gelatina este o substanţă bogată în colagen care se găseşte în principal în oasele şi pielea animalelor din care se prepară supe cu proprietăţi excelente asupra sănătăţii. Nu degeaba atunci când suntem răciţi preferăm o supă de pui sau de vită făcută din oase pentru a ne pune pe picioare. De asemenea, gelatina este ingredientul principal pentru aspicul de carne slabă sau piftia tradi...
Există câteva combinaţii între ingrediente alimentare sănătoase care, însă, pot cauza nu doar neplăceri digestive, dar favoriza creșeterea în greutate. Iată care sunt cele mai periculoase dintre acestea: Iaurt cu fructe Fructele şi lactatele au timp de digestie diferit şi fermentează, provocând balonări şi încetinind digestia. De asemenea, schimbă flora intestinală, pr...
Cercetătorii susţin că o oră de somn după prânz poate îmbunătăţi performanţele creierului ca şi cum ar fi cu cinci ani mai tânăr. Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit că somnul de după-amiază îmbunătăţeşte gândirea şi memoria oamenilor, creierul lucrând ca şi cum ar fi cu cinci ani mai tânăr. Echipa a studiat 3.000 de vârstnici din China, analizându-i p...
Potrivit unui studiu al cercetătorilor finlandezi, persoanele care beau alcool în adolescență sunt supuse unui risc mai mare de a avea probleme cu memoria, luarea deciziilor și autocontrolul. Oamenii pot avea mai puțin țesut cerebral din cauza consumului exagerat de alcool sau a factorilor genetici. Iar cea din urmă afecțiune îi poate face pe cei care suferă din cauza ei să abuzeze de ...